In 3 stappen je huis te koop zetten in Wijk bij Duurstede

20-11-2018

Uw huis verkopen is waarschijnlijk niet iets wat u vaak doet. Daarom geeft Winvest Onroerend Goed u graag een aantal tips om dit op een zo veilige, prettige en snel mogelijke manier aan te pakken. Wij gaan u in drie overzichtelijke stappen uitleggen hoe u het beste uw huis kunt verkopen in Wijk bij Duurstede.

Stap 1 Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, echt waar. Wat is uw huis waard en wat wilt u als vraagprijs vragen? Wat is het energielabel van uw huis? Loop eens kritisch door uw huis, of vraag een kennis wat hen negatief in het oog springt. Verbeter en vervang kapotte of beschadigde zaken in uw huis. Wanneer u de juiste basis heeft gecreëerd en de financiële kant weet, kunt u gaan beginnen met het samenstellen van een goede brochure met wervende teksten en mooie foto’s. Weet u hoe u uw publiek kunt bereiken of hoe u het beste de foto’s kunt nemen? En op welke websites u het beste uw woning online kan zetten

Stap 2 Bezichtigingen

Nadat de woning op de markt staat is het tijd voor de volgende stap, namelijk; bezichtigen. Potentiele kopers bellen u op voor het maken van een afspraak maar heeft u al nadacht over hoe u de rondleiding gaat verzorgen en welke praatje u gaat houden? U kent uw huis natuurlijk zelf het beste, maar zorg ervoor dat u de potentiele kopers zo simpel mogelijk informeert over uw woning. Kijk uit voor valkuilen zoals de focus leggen op zaken die u zelf prachtig vindt, de potentiële koper wil dit misschien wel het liefste direct veranderen. Wees er ook op voorbereid dat men wellicht direct over de prijs wilt onderhandelen. Want stel er komt een bod, hoe kunt u dan het beste succesvol onderhandelen? En weet u wat de mededelingsplicht bijvoorbeeld inhoudt?

Stap 3 Verkopen

De laatste stap is het belangrijkste onderdeel van het verkoopproces. Bij het onderhandelen is het belangrijk om uw emotie in bedwang te houden om ervoor te zorgen dat er een wederzijds akkoord komt over een bod voor uw woning. Wist u ook dat u altijd een tegen bod kunt doen? Een tegenbod kan ervoor zorgen dat de potentiele koper zijn bod verhoogt. Na het onderhandelen en het wederzijds akkoord bevinden van een bod kan de verkoop werkelijk beginnen. Als de koper van uw woning een consument is, wat meestal het geval is, dan geldt het schriftelijkheidsvereiste. De koop moet dan op papier worden opgesteld in een koopovereenkomst. Bij het opstellen van een koopovereenkomst is het erg belangrijk dat er kritisch wordt gekeken naar alle zaken die van toepassing zijn voor de verkoop van uw woning.  Deze wordt door koper en verkoper ondertekend. Pas dan is de koop geldig. Een mondelinge koop is dus niet geldig. Vergeet u ook de drie dagen bedenktijd, de ontbindende voorwaarden en de lijst met roerende zaken niet?

Hulp nodig?

Zelf uw huis verkopen kan zeker, maar met een beetje hulp van een erkende makelaar heeft u wel een veiliger gevoel. Want er komt best wel wat bij kijken om zelf uw huis te verkopen.

Uw woning zelf verkopen is mogelijk echter komt hier wel veel bij kijken en is het erg belangrijk dat er met alles rekening wordt gehouden. Wilt u liever ondersteuning bij de verkoop van uw woning? Dan begeleiden wij u graag  op deskundige wijze van A tot Z waarbij wij u graag al het werk uit handen nemen, van de voorbereiding, tot de bezichtigingen, het onderhandelingen en de juridische afwikkeling. 

Uw verkoop is dan onze zorg en wij zetten ons 100 % in om een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst van uw woning te verkrijgen door uw woning zo goed mogelijk op de markt te zetten.