Hoe kies ik de juiste aankoop makelaar?

15-04-2019

Als je overweegt een woning aan te kopen kan het verstandig zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen die je begeleidt tijdens het hele aankoop traject. Het is niet verplicht maar het kan wel van meerwaarde zijn.

Hoe kan een aankoop makelaar jou helpen?

Een aankoopmakelaar zorgt ervoor dat je niet alles zelf hoeft te doen. En, wellicht wel het belangrijkste, een aankoopmakelaar behoed je voor een emotie aankoop Hierdoor wordt het aankopen van een huis een stuk aangenamer en daarbij zorgt een aankoopmakelaar ervoor dat je niet de kleine lettertjes vergeet.

Welke werkzaamheden doet een aankoopmakelaar?

=        Brengt duidelijk je wensen in kaart;

=        Gaat samen met jou op zoek naar een passende woning;

=        Adviseert en begeleid je tijdens de bezichtiging;

=        Geeft een waarde inschatting van de woning op basis van zijn lokale kennis en beschikbare data van de woningtransacties;

=        Controleert de publiek- en privaatrechtelijke verplichtingen in het kadaster;

=        Voert de onderhandelingen voor de aankoopprijs;

=        Adviseert en begeleidt de financieringsaanvraag;

=        Controleert de notarisdocumenten;

=        Begeleidt de opleveringsinspectie en levert nazorg;

Een huiskopen is niet hetzelfde als uw boodschappen afrekenen in de supermarkt. Het is een lang proces, waar veel bij komt kijken. Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt kan het zeker van meerwaarde zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen.

Zodra je hebt besloten om een aankoopmakelaar in te schakelen is het van belang dat jij er eentje zoekt die bij je past. Wij raden altijd aan om een lokale aankoopmakelaar in te schakelen. Een lokale aankoopmakelaar heeft veel kennis over de lokale markt, de buurt en over de verschillende type woningen in de omgeving.  Daarnaast is een makelaar uit de buurt ook snel ter plaatse als je zijn advies nodig hebt tijdens een bezichtiging.

De kosten zouden niet je belangrijkste overweging moeten zijn om een aankoopmakelaar te kiezen. Beslis eerst of je een aankoopmakelaar nodig hebt en ga dan op zoek naar diegene waar jij een goed gevoel bij hebt.

Ga met verschillende aankoopmakelaars in gesprek en kies degene waar je een goed gevoel bij krijgt. Maak daarnaast ook duidelijke afspraken met de aankoopmakelaar zodat jij precies weet wat je van de makelaar kan verwachten.

Ben jij benieuwd of wij jou kunnen helpen tijdens de aankoop van jouw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij nemen graag de tijd  om al je vragen te beantwoorden