De lente is begonnen dus het is ook weer tijd om uw tuin aan te pakken!

21-03-2019

Hoewel u laatst uw ruit nog moest krabben is het vanaf vandaag toch officieel lente. De winter is dus echt afgelopen en misschien is uw tuin ook wel toe aan een goede voorjaarsbeurt. Het is namelijk wel het seizoen dat alles weer begint met groeien.

Maar waar moet u beginnen?

Ziet u door de onkruid de planten niet meer? Dan is belangrijk dat u start met de grote schoonmaak! Haal dode planten en onkruid weg en verwijder de losse bladeren. Kijk ook eens kritisch naar uw gazon, nu de vorst uit ons land is heeft ook uw gazon zijn zorg nodig. Haal al het mos en dood gras weg en vervang kale plekken voor nieuwe graszoden. Dit zorgt weer voor een frisse uitstraling.

Zorg ervoor dat u er netjes bij zit

In de winter heeft niet alleen uw tuin het zwaar te verduren maar ook uw balkon of terras. Hierbij kunt u het beste beginnen met de tegels, veeg eerst het vuil weg voordat u met een zwabber verder gaat. Als u een terras heeft kunt u gewoon uw hogedrukreiniger gebruiken om alles goed schoon te spuiten.  Maar kijkt u ook nog even waar u op gaat zitten? Het kan zijn dat het meubilair er wat minder fris bij staat en ook wel een schoonmaak beurt kan gebruiken. Afhankelijk van welke type hout zal u de juiste oliën of poetsmiddelen moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat alles er weer fris bij staat. 

Snoei om te groeien

Het snoeien mogen we niet vergeten, uw planten hebben namelijk voldoende ruimte nodig om mooi te kunnen groeien. We hebben het hier dan over het snoeien van uw vaste planten en niet uw heg, verschillende hagel worden bij voorkeur pas in september gesnoeid. Het kan zijn dat sommige planten ook nog in de zomer gesnoeid moeten worden, hou hier dus wel rekening mee. Probeer ook niet te voorzichtig te doen. De natuur is sterk genoeg om te herstellen en opnieuw aan te groeien!

Mocht u uw woning willen verkopen dan is het belangrijk dat uw tuin er goed bij staat. Een tuin hoort bij de woning, zorg er dus voor dat ook deze er verzorgd bijstaat!