Wat is een stille verkoop?

01-07-2019

Wat is eigenlijk het verschil tussen een stille verkoop en een 'normale'verkoop? In onze blog leggen wij het graag voor u uit.

Stille verkoop betekent dat huizen wel te koop staan, maar niet actief te koop worden aangeboden. Er staat dan ook geen bord in de tuin en het huis is niet zichtbaar op Funda. De eigenaren van deze huizen willen wel graag verkopen, maar hebben een reden om dat wat minder zichtbaar te doen. Deze redenen zijn meestal terug te voeren op de privacy van de huidige eigenaren.
 
Een andere reden kan ook zijn dat de verkoper geen haast heeft met de verkoop. Door de woning stil in de verkoop te zetten is de aanloop wat minder en wordt er rustig gezocht naar een potentiele koper. Ook zullen de marketingactiviteiten op de woning minder zijn, waardoor de woning ook minder gezien wordt.
 
Vooral de lokale makelaar heeft deze woningen in portefeuille. Er worden wel bezichtigingen gepland voor potentiële kopers, maar alleen als de makelaar denkt dat deze potentiële kopers ook daadwerkelijk interesse hebben. 
 
Bent u benieuwd of wij woningen in de stille verkoop hebben? Neem dan gerust contact met ons op.