Hoeveel eigen geld heeft een alleenstaande starter nodig bij het kopen van een woning?

13-04-2019

Voordat je een woning wilt gaan kopen is het belangrijk dat je voldoende budget hebt, een huis kost namelijk meer dan alleen de koopsom. Als alleenstaande starter op de woningmarkt moet je over flink wat eigen geld beschikken om in aanmerking te komen voor een woning. Maar hoeveel heb je nou echt nodig?

Met welke kosten moet ik rekening houden bij het kopen van een huis? 

Naast dat je de koopsom betaald voor de woning moet je rekening houden met een hoop bijkomende kosten. Een voorbeeld van bijkomende kosten zijn: Overdrachtsbelasting, Notariskosten, Financieringskosten Taxatiekosten en eventueel de kosten voor een bouwtechnische keuring. Gemiddeld is dit ca. 4% van de koopsom van een woning.

Wij hebben het voor je uitgezocht om te kijken hoeveel geld je nodig hebt voor een woning uit Wijk bij Duurstede en omgeving.  Hoeveel eigen geld je precies mee moet nemen is natuurlijk afhankelijk van de huizenprijs. Independer heeft onlangs duidelijk in kaart gebracht hoeveel eigen geld een alleenstaande starter mee moet nemen in verschillende regio’s o.b.v. inkomen en gewenst aantal vierkante meter.

Hoeveel eigen geld moet jij mee nemen  voor een woning uit Wijk bij Duurstede ?

Wij hebben het voor u uitgezocht op basis van verschillende inkomens voor een woning van 60 m2.

Alleenstaand met een inkomen van 30.000 euro en behoefte aan een woning van 60 m2; € 45.584,94

Alleenstaand met een inkomen van 36.000 euro en behoefte aan een woning van 60 m2; € 17.990,94

Alleenstaand met een inkomen van 54.000 euro en behoefte aan een woning van 60 m2; €   7.694,94

Andere opties om aan voldoende eigen geld te komen 

Sparen is natuurlijk niet de enige optie. Je kunt namelijk een belastingvrije schenking ontvangen van 100.000 euro die je moet gebruiken voor het aankopen van een woning. Veel starters maken hier gebruik van door deze schenking te ontvangen van hun ouders of grootouders.

Heeft u hulp nodig bij het aankopen van een woning of heeft u behoefte aan een adviesgesprek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.  

 Klik hier om contact met ons op te nemen.

Bron: Independer