Wijziging NHG grens per 1 juli 2015. Profiteer nu het nog kan!

04-06-2015

Winvest Onroerend Goed 

 

De NHG grens

Per 1 juli vindt er een belangrijke wijziging plaats op de woningmarkt, de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) grens wordt namelijk gewijzigd en zal verlaagd worden.

De NHG is een garantie die van toepassing is op uitsluitend hypotheken. Deze garantie zorgt voor een korting op uw hypotheekrente, die momenteel geldt voor hypotheken tot een bedrag van maximaal €265.000,-. Dit bedrag is inclusief de bijkomende kosten zoals kosten voor de notaris, advieskosten, borgtochtprovisie en overdrachtsbelasting. De NHG rekent standaard 6% aan bijkomende kosten, wat inhoudt dat momenteel de aankoopwaarde plus eventuele verbouwingskosten van een bestaande woning niet hoger mogen zijn dan €250.000,- net zoals voor nieuwbouw woningen de maximale koopsom plus eventuele verbouwkosten eveneens €250.000,- is.

De wijziging per 1 juli

Echter zal per 1 juli de grens worden bijgesteld naar 245.000,- inclusief eerder genoemde bijkomende kosten. Dit betekent voor u dat voor zowel bestaande woningen als nieuwbouwwoningen de maximale aankoopwaarde inclusief verbouwkosten komt te staan op een bedrag van € 231.132,-.

Profiteer nu het nog kan!

Tot 1 juli kunt u dus nog profiteren van deze 'hoge' NHG grens van €265.000,-, mits uw hypotheekofferte voor 1 juli is uitgegeven door uw bank.

In ons woonaanbod zitten tal van woningen waar u nog uw voordeel kunt doen, dus bekijk ons aanbod en beslis op tijd om uzelf nog een klein voordeel te doen onder de huidige NHG norm. 

Recent bekeken