3 redenen waarom de zomer een goede periode is om uw woning in de verkoop te zetten

01-07-2019

De zomerperiode breekt weer aan en alle scholen zijn alweer aan het afronden om zich voor te bereiden op de zomervakantie. De zomerperiode is natuurlijk de periode om op vakantie te gaan maar wist u dat dit ook een populaire periode is op de huizenmarkt.

1. De zon heeft een positief effect op de foto's en op de verkoper én koper.
De zomersfeer helpt mee bij een betere presentatie van uw woning. De tuin komt er beter in uit en de foto's worden mooier door een beter lichtinval. Maar niet alleen wordt uw woning er beter op, ook is bewezen dat het humeur van de mensen in de zomer een stuk beter is! 

2. Meer tijd in de zomer. 
In de zomerperiode hebben mensen meer tijd en zijn ze steeds vaker buiten te vinden. Het is langer licht buiten en de temperatuur is goed voor een avond wandeling of een fietstocht door de buurt. Doordat er meerdere mensen in de buitenlucht zijn is de kans ook groot dat een potentiële koper toevallig uw woning tegen komt. 

3 Niet elke makelaar denkt er hetzelfde over
Misschien heeft u het wel eens gehoord en betwijfelt u het ook of de zomerperiode wel het juiste moment is. Maar wist u dat slechts 20% van de mensen in Nederland tegelijkertijd op vakantie zijn? Sterker nog een groot deel van deze mensen brengen hun vakantieperiode ook nog eens thuis door. 

Het beste moment voor de verkoop bestaat eigenlijk niet. Het beste moment is het moment dat u er zelf van overtuigd bent dat u en uw woning klaar zijn voor de verkoop. Maar de zomer helpt wel een handje mee. 
 
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees hier dan meer over onze verkoopstrategie.